Jdi na obsah Jdi na menu
 


Armín

16. 2. 2021
armin.jpg

Ahojky, zdravím Vás Jůlinka. julinka1.jpg

Tradici zdobení vajec zavedli pravděpodobně staří Egypťané. Nejstarší dochovaná kraslice je stará 2300 let. Vajíčka se darují za odříkanou koledu. Velikonoční vajíčka musí být plná a barevná. Vyfoukané kraslice mohou být použité pouze jako dekorace. Typické barvy jsou žlutá, zelená, červená a hnědá.

Jelikož na velikonoce jsou vajíčka všude kam se podíváš, rozhodla jsem se pro recept na vajíčkovou pomazánku :)

Přejeme Vám s Armínkem dobrou chuť.

Velikonoční vajíčková pomazánka

Suroviny:

   • 8 dkg nízkokalorického másla
   • 10 dkg roztíratelného taveného sýra
   • 2 vejce natvrdo
   • 10 dkg měkkého salámu
   • 2 lžíce bílého jogurtu
   • 1 lžička hořčice
   • sůl
   • půlka cibule
   • zelená petrželka

Příprava:

Sýr utřeme se změklým máslem, přidáme najemno nastrouhaná vejce, jogurt, hořčici a dobře našleháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, salám a nasekanou petrželku a podle chuti osolíme.