Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korálek

16. 2. 2021
koralek-page-001.jpg

apolenka3.jpgAhoj milá děvčata. 

Víte že Velikonoce jsou pohyblivý svátek, datum se rok od roku mění. V západní křesťanské tradici neděle Zmrtvýchvstání připadá na první neděli po prvním jarním úplňku po rovnodennosti, tedy na měsíc březen či duben.

Já mám tedy nejraději maso a tak pro Vás mám recept na príma masovou roládu :)

Společně s Korálkem Vám přejeme dobrou chuť.

Velikonoční masová roláda s vejci

Suroviny:

   • 600 g mletého hovězího masa
   • 100 g slaniny
   • 3 vejce
   • hladká mouka
   • pepř
   • sůl

Příprava:

Do mletého hovězího masa dáme trochu vody, sůl a pepř a řádně promícháme. Msaso rozložíme na prkénko posypané moukou, do středu dáme natvrdo vařená vejce, kterým předem seřízneme špičky, okraje spojíme tak, že vznikne váleček. Maso na povrchu posypeme moukou a dáme péci na nakrájenou slaninu do vymazané chlebíčkové formy. Podáváme teplé se špenátem nebo hlávkovým salátem a brambory nebo bramborovým salátem.