Jdi na obsah Jdi na menu
 


POTŘEBUJEME STŘECHU NAD HLAVOU

26. 7. 2024
Hodně z Vás se každý den ptá, jak to vypadá se stěhováním kočiček, tak tedy:
Před více jak rokem nás navštívila veterinární správa s ultimátem, že buď kočičky přestěhujeme do prostor, které budou zkolaudované jako útulek, nebo nám zruší registraci.
Následovala opravdu velká řada zpočátku nikam nevedoucích jednání až jsme se dopracovali k bodu, kdy nám rada města Sušice, odsouhlasila dlouhodobý pronájem části městského pozemku. Dva měsíce se ladila textace smlouvy. Protože obsahovala formulace, které jsme za útulek nemohli podepsat. Původní text ohrožoval kočičky a vložené investice.
Smlouva je podepsána, máme za sebou schůzku na veterinární správě, kde jsme doladili sporné body a nalezli jejich řešení. Projektant tedy po několikáté předělává projekt, a doufáme že se blížíme do cíle i když to bude ještě obrovská spousta práce.
Protože nás tlačí čas, půjde o modulární útulek sestavený z celoročně obyvatelných kontejnerů.
Ty jsou objednány a zaplacena záloha, doplácet se budou v srpnu.
Celý projekt bude stát cca 1.700 000Kč. Mimo to bude třeba spousta nutného dovybavení do vnitřních prostor, které v této částce nejsou započítány.
Plzeňský kraj na tento projekt přispěje dotací 500. 000Kč.
Takže nám toho ještě opravdu hodně chybí. Z vaší obvyklé pomocí nemůžeme nic přidat. Byť si jí velmi vážíme, nikdy nestačí na krmení, stelivo, veterinu a úhradu energií.
A tady je první bod, ve kterém poprosíme o pomoc.
Byl tedy zřízen speciální účet Šance pro kočku určený jen pro tento projekt a to:
2502116467 / 2010
Víme, že většina z Vás pomáhá, jak může. Přesto, pokud by někdo chtěl a mohl pomoci nám zajistit kočičkám střechu nad hlavou, je to možné právě na tento účet. Zrovna tak pokud Vás napadá jednotlivec nebo firma, která by mohla pomoci, prosíme kontaktujte ji a oslovte ji s žádostí, zda by nemohla pomoci. Velmi rádi ji vystavíme potvrzení o daru nebo darovací smlouvu, pro odčet z daní, dle toho, čemu který dárce dává přednost. Nemůže se stát nic víc, než že žádost odmítnou, ale třeba se najde někdo, kdo pomůže.
Máme rozpracovanou žádost o veřejnou sbírku na Doniu, ale může být zveřejněna až budeme mít stavební povolení. Spoustu plateb je ale třeba udělat předem, takže pomoc bychom potřebovali dříve. Zatím si tedy na to, co schází musíme půjčit.
Druhým bodem bude fyzická pomoc ve chvíli, kdy bude stavební povolení.
Pomůže nám každý šikovný člověk, co umí to či ono udělat, a je ochoten pomoci dobré věci. Bude třeba lidičky, kteří umí pracovat se dřevem, elektrikou či ti co ovládají instalatérské práce a ty co pomohou s čím bude třeba. Pokud k nim patříte, pomůže, když nám dáte vědět předem, abychom věděli, zda někoho takového mezi Vámi máme, nebo budeme muset najmout řemeslníky.
Pokud byste měli nepotřebné regály na uskladnění krmiva a provozních textilií / pelíšku, ručníků a dek/ budeme vděčni, pokud byste je mohli kočičkám darovat.
Se stěhováním nám přibude ještě jeden problém, bude chybět sklad na věci na naše charitativní bazárky, které jsou pro nás klíčovou pomocí. Jestli v Sušici víte o jedné suché místnosti, ideálně v přízemí, která by byla za tímto účelem k pronájmu a současně nás nezruinovala finančně, dejte prosím vědět. Děkujeme
Až bude vše hotovo, budeme potřebovat pomoc se stěhováním samotným, a i to bude vážně výzva.
Další etapou, ale to bude v řádu několika dalších let, bude sehnat finance na odkup vhodného pozemku, kam by se celý objekt přesunul a vše už napořád zůstalo kočičkám.
Víme, že je to velká věc, ale také víme, že jinak to nejde.
Pokud jste se nalezli v některé ze zmíněných pomocí, dejte nám prosím vědět. Děkujeme
Všem, kteří dočetli až sem a zamyslí se, zda a jak mohou pomoci, moc děkujeme.
 
Faktury průběžně ukládány ZDE
 
 
00000.jpg